Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto koolle Kiinan pyynnöstä

YK:n turvallisuusneuvoston on ollut määrä kokoontua tänäiltana keskustelemaan Kiinan Belgradin-suurlähetystön pommittamisesta. Istuntoa oli vaatinut Kiina, joka haluaa turvallisuusneuvoston tuomitsevan pommi-iskun lähetystöön.

Turvallisuusneuvoston jäsenet julkaisivat aiemmin lehdistötiedotteen, jossa he ilmaisivat järkytyksensä ja huolensa suurlähetystön pommituksen vaatimien ihmisuhrien johdosta. Iskussa kuoli kolme ihmistä ja 20 loukkaantui.

Tiedotteessa todettiin myös, että Nato on aloittanut tutkimukset asian johdosta ja neuvoston jäsenet odottavat niiden tuloksia. Turvallisuusneuvoston päätöslauselman on aina oltava yksimielinen eli sillä on oltava kaikkien 15 jäsenmaan siunaus. Käytännössä on mahdotonta, että neuvostoon kuuluvat Nato-maat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Kanada ja Hollanti tuomitsisivat Kiinan suurlähetystön pommittamisen.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme