Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto pikakokoukseen Iranin ohjuskokeen vuoksi

YK:n turvallisuusneuvosto kutsutaan pikakokoukseen Iranin tuoreen ohjuskokeen vuoksi. Turvallisuusneuvoston on määrä neuvotella tänään. 

Yhdysvallat pyysi hätäkonsultaatioita sen jälkeen kun Israelin YK-lähettiläs oli vaatinut turvallisuusneuvostolta toimia. 

Iran testasi ballistista keskimatkan ohjusta sunnuntaina, kertoo Daily Mail. Teheranin itäpuolelta matkaan ammuttu ohjus ehti lentää runsaat tuhat kilometriä ennen kuin se räjähti, ilmoitti Yhdysvaltain viranomainen maanantaina.  

Ohjuskoetta on pidetty Iranin vastauksena Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätökselle estää Iranin ja kuuden muun maan kansalaisten pääsy Yhdysvaltoihin. 

YK:n päätöslauselmassa Iranin ydinsopimuksesta todetaan, että Irania "kehotetaan" pidättäytymään ballististen ohjusten kehittämisestä kahdeksan vuoden ajaksi.  

Trump on ilmoittanut pistävänsä lopun Iranin rakettiohjelmalle. Trumpin edeltäjän Barack Obaman hallinto sitä vastoin katsoi, että Iranin ohjuskokeet eivät riko maan ydinsopimusta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme