Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto pohtii Koreoiden kiistaa

YK:n turvallisuusneuvosto on aloittanut hätäkokouksen, jossa käsitellään Pohjois-Korean ja Etelä-Korean tulehtuneita välejä. Pyyntö hätäkokouksen järjestämiseksi tuli Venäjältä.

Venäjän YK-lähettilään Vitaly Churkinin mukaan Venäjä on todella huolissaan siitä, että kriisi mahdollisesti vielä kärjistyy lisää. Turvallisuusneuvoston kokouksen on määrä alkaa iltakuudelta Suomen aikaa.

Koreoiden välit ovat ajautuneet sodan partaalle sen jälkeen, kun Pohjois-Korea tulitti maiden rajan tuntumassa olevaa saarta. Tilannetta kiristää entisestään se, että Etelä-Korea ilmoitti eilen aikovansa pitää saarella ampumaharjoituksen.

Pohjois-Korea on kertonut aikovansa iskeä itsepuolustuksena, jos ampumaharjoitus pidetään. Yhdysvaltojen sovittelija on kehottanut Pohjois-Koreaa suhtautumaan maltilla ampumaharjoitukseen tapaamisessa maan edustajien kanssa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme