Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto uhkaa Irakia uusilla pakotteilla

YK:n turvallisuusneuvosto uhkaa Irakia uusilla pakotteilla, ellei Irak suostu vapaaehtoisesti kansainvälisten sotilasasiantuntijoiden tarkastuksiin maassa.

Turvallisuusneuvosto teki päätöksensä asiasta myöhään eilen sen jälkeen, kun Yhdysvallat, Venäjä ja Ranska olivat vaatineet sitä. Irak on toistuvasti häirinnyt YK:n asetarkastuksia.

Päätöksen mukaan Irak saa neljä kuukautta aikaa mukautua YK:n asetarkastuksiin. Ellei Irak suostu, sitä uhataan muunmuassa niiden viranomaisten matkustuskielloilla, jotka häiritsivät asetarkastuksia viime kuussa.

YK:n ja Irakin edustajat tapasivat

YK:n asetarkkailija tapasi Irakin presidentin, Saddam Husseinin neuvonantajan sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto oli uhannut Irakia uusilla pakotteilla.

YK:n edustajien mukaan tapaaminen oli edistysaskel nykytilanteessa, kertoi uutistoimisto AFP. Keskustelun sisällöstä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme