Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto uhkaa pakotteilla Libyan kaaoksessa

YK:n turvallisuusneuvosto saattaa määrätä pakotteita taistelujen lopettamiseksi Pohjois-Afrikassa sijaitsevassa Libyassa.

Neuvosto antoi tukensa ensi viikolle suunnitelluille YK-johtoisille jatkoneuvotteluille Sveitsin Genevessä, johon se kehotti painokkaasti kaikkia konfliktin osapuolia osallistumaan.   

Yksi konfliktin osapuolista, pääkaupunki Tripolia hallussaan pitävä Libyan päivänkoitto -ryhmittymä julisti toissa päivänä tulitauon. Ryhmittymä ei osallistunut Geneven neuvottelujen ensimmäiselle kierrokselle.  

Libya on yhä kaaoksessa kolme ja puoli vuotta diktaattori Muammar Gaddafin vallasta syöksemisen jälkeen. Länsimaiden hallitukset ovat olleet huolissaan mahdollisuudesta, että Libyan epävakaa tilanne laajenisi täysimittaiseksi sisällissodaksi.  

Geneven neuvotteluja pidetään viimeisenä toivona rauhanprosessin aikaansaamiseksi.   

YK:n turvallisuusneuvosto ilmoitti lausunnossaan, että se on "valmis asettamaan pakotteita Libyan rauhaa, vakautta tai turvallisuutta uhkaaville sekä niille, jotka estävät tai horjuttavat poliittisen siirtymän toimeenpanoa".  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme