Mainos
Mainos

YK:n turvallisuusneuvosto valmistelee pakotteita Pohjois-Korealle

YK:n turvallisuusneuvosto alkaa valmistella uusia pakotteita Pohjois-Korealle maan tekemän ydinkokeen takia.   

YK:n turvallisuusneuvosto alkaa laatia päätöslauselmaa, jonka nojalla Pohjois-Korean pakotteita voidaan lisätä.  

Turvallisuusneuvosto kutsuttiin koolle sen jälkeen, kun Pohjois-Korea teki eilen viidennen ydinkokeensa. Koe oli eteläkorealaisten arvioiden mukaan voimakkuudeltaan noin 10 kilotonnia eli Pohjois-Korean tähänastisista kokeista voimakkain.  

"Enemmän kuin julkeaa uhittelua"  

Pohjois-Korean valtiollisen median mukaan uusin koe toteutti tavoitteen siitä, että maa kykenee ampumaan pienikokoiseksi muutetun ydinkärjen raketissa.  

YK on määrännyt pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan viisi kertaa sen jälkeen, kun maa teki ensimmäisen ydinkokeensa vuonna 2006.  

Viime maaliskuussa määrättiin tähän asti tiukimmat pakotteet, joiden kohteena olivat Pohjois-Korean mineraalikauppa sekä pankkitoiminta.  

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Samantha Power muistuttaa, että Pohjois-Korea on ampunut maaliskuun jälkeen 21 ballistista ohjusta. Power luonnehtii niitä ja Aasian maan tämän vuoden kahta ydinkoetta "enemmän kuin julkeaksi uhitteluksi".  
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme