Mainos
Mainos

YK:n turvaneuvosto ei päässyt sopuun Iran-kiistassa

Länsimaat ovat tiukan linjan kannalla, Kiina ja Venäjä puolestaan vastustavat talouspakotteita.

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen Irania koskevasta päätöslauselmasta.

Turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenmaiden sekä Saksan ulkoministerit keskustelivat New Yorkissa siitä, kuinka Iranin ydinkiistaan tulisi suhtautua. Aamulla Suomen aikaa päättyneen neuvonpidon jälkeen amerikkalaisdiplomaatti arvioi, että päätöslauselmaluonnosta tuskin saadaan valmiiksi tällä viikolla.

Ulkoministerit keskustelivat Ranskan ja Britannian päätöslauselmaehdotuksesta, jossa velvoitettaisiin Iran lopettamaan uraanin rikastaminen. Venäjä ja Kiina ovat olleet päätöslauselmaa vastaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että Venäjä haluaa vielä lisäneuvotteluja Iranin kanssa ennen päätöslauselman asettamista. Lavrov sanoi myös, että neuvotteluissa ei keskusteltu pakotteista tai muista rangaistuksista Iranille. Hän kuitenkin kehotti Irania ottamaan nykyinen poliittinen ilmapiiri "erittäin vakavasti".

New Yorkin tapaamiseen osallistui myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme