Mainos
Mainos

YK:n turvaneuvosto taas hätäkokoukseen Ukrainan vuoksi

YK:n turvallisuusneuvosto järjestää tänään ylimääräisen kokouksen Itä-Ukrainan tilanteen kärjistymisen takia. Kokous alkaa myöhään illalla Suomen aikaa.  

Kokousta pyysi koolle Liettua Ukrainan hallinnon pyynnöstä. Liettua on yksi turvallisuusneuvoston vaihtuvista jäsenmaista.   

Turvallisuusneuvoston 15 jäsenmaata yrittivät viikonloppuna sorvata yhteistä päätöslauselmaa, jossa olisi tuomittu Itä-Ukrainan Mariupoliin lauantaina tehty raketti-isku.

Päätöslauselmaa vaati Britannia, mutta länsidiplomaattien mukaan se vesittyi Venäjän vastustukseen. Venäjällä on veto-oikeus, koska se on yksi neuvoston pysyvistä jäsenmaista.  

YK:n turvallisuusneuvosto on kokoontunut Ukrainan tilanteen takia viimeksi kuluneen vuoden aikana parikymmentä kertaa. Kokouksissa on käyty sanallista taistelua länsivaltojen ja Venäjän välillä, vaikka Venäjä kiistääkin tukevansa Itä-Ukrainan kapinallisia.

Kokous alkaa myöhään illalla Suomen aikaa.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme