Mainos
Mainos

YK:n turvapäällikkö ja Irak-edustaja vapautettu tehtävistään

YK:n turvallisuuspäällikkö Tun Myat ja Irakin-erityisedustaja Ramiro Lopes da Silva on vapautettu tehtävistään, ilmoitti pääsihteeri Kofi Annanin edustaja.

Kaksikko oli tarjoutunut vapaaehtoisesti jättämään tehtävänsä siksi aikaa kun YK tutkii maailmanjärjestön päämajaan Bagdadissa tehtyä pommi-iskua edeltäneitä puutteita turvajärjestelyissä. Myat ja Lopes da Silva ovat näillä näkymin lomalla tammikuun puoliväliin saakka.

Presidentti Martti Ahtisaaren johtaman tutkimusryhmän raportti, joka julkaistiin vajaat kaksi viikkoa sitten, syytti maailmanjärjestöä "systemaattisista laiminlyönneistä" turvallisuusasioissa ja kehotti varmistamaan "etteivät ne toistu Irakissa tai missään muuallakaan".

Burmalainen 61-vuotias Myat tuli YK:n palvelukseen 1979. Hän toimi humanitaarisen avun koordinaattorina Irakissa ennen kuin hänet nimitettiin nykyiseen virkaansa YK:n turvallisuuspäälliköksi viime vuoden heinäkuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme