Mainos
Mainos

YK:n tutkijaryhmä uudelleen Kongoon

YK uskoo, että kansainvälinen tutkijaryhmä pääsee aloittamaan työnsä Kongon demokraattisessa tasavallassa ensi viikolla, jolloin väitettyjen sotarikosten tutkimiseen keskittyvä ryhmä matkustaa Kinshasaan.

Pääsihteeri Annan on kannustanut tarkkailijaryhmää palaamaan Kongoon. Tarkkailijat, joiden on määrä selvittää, pitävätkö väitteet hutupakolaisille tehdyistä julmuuksista paikkaansa, neuvottelivat yli kuukauden ajan Kongon johdon kanssa tutkimusten aikataulusta ja muista yksityiskohdista. Neuvottelut eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja pääsihteeri Annan kutsui turhautuneet tarkkailijat takaisin New Yorkiin.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat sanoneet, että Kongon demokraattisen tasavallan presidentti Laurent Kabila pelkää tarkkailijaryhmän päästämistä maahan. Kabila pelkää tarkkailijoiden löytävän todisteita Kabilan sotilaiden tekemistä julmuuksista. Presidentti Kabila on toistuvasti vakuuttanut, että julmuuksia tekivät ainoastaan kapinallisten joukot ja ruandalaiset sotilaat.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme