Mainos
Mainos

YK:n tutkijat: Sudanin hallitus vastuussa Darfurin katastrofista

YK syyttää Sudanin hallitusta Darfurin alueen humanitaarisesta katastrofista. YK:n erikoistutkijan mukaan Sudanin hallituksen tukemat arabijoukot olivat teloittaneet suuria määriä siviilejä.

Sudanin hallitus on kiistatta vastuussa Darfurin alueen humanitaarisesta katastrofista, sanoo YK:n erikoistutkija Asma Jahangir.

Hän vieraili alueella kesäkuussa tutkimusryhmän kanssa, ja antoi eilen raporttinsa maailmanjärjestön ihmisoikeuskomitealle, joka kokoontuu Genevessä.

Jahangirin mukaan ryhmä sai selkeät todisteet siitä, että hallituksen joukot ja hallituksen tukemat arabijoukot olivat teloittaneet suuria määriä siviilejä.

- On kiistatta selvää, että Sudanin hallitus on vastuussa viime kuukausina tapahtuneista laittomista ja summittaisista teloituksista Darfurin alueella, Jahangir mainitsee harvinaisen kovasanaisessa raportissaan.

Jahangir arvioi, että taudit ja nälkä tappavat Darfurissa vielä paljon ihmisiä.

- Darfurin humanitaarinen katastrofi, josta hallitus on suurelta osin vastuussa, on vaarantanut miljoonien ihmisten elämän, Jahangir katsoo.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme