Mainos
Mainos

YK:n työntekijä siepattiin Kosovossa

Aamuisen asetarkastusoperaation suututtamat serbit sieppasivat YK:n palveluksessa toimivan tulkin ja pahoinpitelivät poliisin Mitrovicassa Kosovossa tänään, YK-lähteet kertoivat.

YK:n Kosovon poliisivoimia edustava Dimitri Kaportsev sanoi, että tiedon tarkastuksista levittyä ihmiset kerääntyivät kaduille. He tukkivat liikenteen autonromuilla ja roska-astioilla, ja yksi YK:n poliisin auto sytytettiin tuleen.

Poliisi neuvottelee parhaillaan sieppauksesta epäiltyjen kanssa. Siepattu tulkki on serbialainen nainen. YK:n edustajan Claire Trevenan mukaan kolme ihmistä on pidätetty tarkastusten aikana. Operaatio liittyi murha- ja ryöstötapaukseen, ja sen aikana löydettiin runsaasti aseita kolmesta talosta kaupungin serbienemmistöisessä pohjoisosassa.

Serbi- ja albaanienemmistöisiin osiin jakautunutta Mitrovican kaupunkia ovat Kosovon sodan päätyttyäkin repineet useat väkivaltaisuudet.

(STT-Reuters-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme