Mainos
Mainos

YK:n uudesta pääsihteeristä tänään ensimmäinen äänestys

YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin seuraajasta käydään tänään ensimmäinen salainen, suuntaa antava lippuäänestys.

YK:n turvallisuusneuvoston 15 jäsenmaata äänestävät suosikkiaan 12 kandidaatista. Neuvoston pysyvillä jäsenillä Venäjällä, Yhdysvalloilla, Ranskalla, Kiinalla ja Britannialla on veto-oikeus.

Avoimemman valintamenettelyn vuoksi ehdokkaat ovat ensimmäistä kertaa julkisesti tiedossa. Poikkeuksellista on myös se, että ehdokkaista puolet on naisia ja suuri osa YK:n jäsenmaista on osoittanut tukensa naisen valinnalle.

YK:n uusi pääsihteeri aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa.

Kisaan on ilmoittautunut muun muassa YK:n ilmastoasioiden johtajana toiminut costaricalainen Christiana Figueres, YK:n tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon pääsihteeri Irina Bokova sekä YK:n pakolaisjärjestön entinen johtaja Antonio Guterres.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot