Mainos
Mainos

YK:n ympäristöohjelma pohtii maailmankauppaa ja ilmastoa

Kokouksessa käsitellään myös YK:n uudistamista ja biopolttoaineita.

YK:n ympäristöohjelma Unep aloitti tänään Nairobissa kokouksen, jossa pohditaan maailmankaupan sopeuttamista hillitsemään ilmastonmuutosta.

Unepin johtaja Achim Steiner sanoi kokouksen edellä, että globalisaatio kuluttaa maailman voimavaroja muttei anna odotettua hyötyä. Hän jatkoi, että myös kestävästä liiketoiminnasta on olemassa esimerkkejä. Sellaisia ovat mm. puunkaadon ja kalastuksen kiintiöt sekä erilaiset rahoitusjärjestelyt kuten ns. päästöoikeuksien kauppa.

Ensimmäistä kertaa Unepin hallintoneuvoston kokoukseen osallistuu muiden järjestöjen edustajia. Heidän joukossaan on mm. Maailman kauppajärjestön WTO:n johtaja Pascal Lamy.

YK:n hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC julkisti perjantaina neljännen osaraporttinsa tietoja, jotka vahvistavat aiempia arvioita ihmisen toiminnan vaikutuksesta ilmastonmuutokseen. YK:n viranomaiset toivovat, että osaraportti saisi hallitukset ja yritykset vähentämään kasvihuonekaasuja, joita tulee pääasiassa hiilivoimaloista, tehtaista ja autoista.

Suomen valtuuskuntaa johtaa ympäristöministeriön valtiosihteeri Stefan Johansson, joka saapuu Nairobiin ylihuomenna. Kokous kestää viikon, ja siinä käsitellään myös mm. biopolttoaineita ja YK:n uudistamista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme