Mainos
Mainos

YK-oikeus otti kantaa natseihin liittyneisiin oikeudenkäynteihin

YK:n korkein tuomioistuin katsoo Italian rikkoneen kansainvälistä lakia, kun se salli tuomioistuintensa käsitellä natsiaikaan liittyviä siviilikorvauskanteita Saksaa vastaan. Oikeus kehotti samalla Italiaa ja Saksaa vuoropuheluun korvauskiistan ratkaisemiseksi.

Saksa vetosi Kansainväliseen tuomioistuimeen (ICJ) vuonna 2008, kun Italiassa oli nostettu suuri joukko korvausvaateita Saksaa vastaan natsiajan rikosten takia. Vyöryn aloitti Italian korkeimman oikeuden vuonna 2004 antama päätös, jolla se hyväksyi Saksassa pakkotöissä olleen miehen korvausvaatimuksen.

Saksan mukaan Italia ei kunnioittanut nyky-Saksan tuomiovallan koskemattomuutta, joka perustuu kansainväliseen lakiin. ICJ asettui lakikiistassa Saksan kannalle.

Italia on luvannut kunnioittaa oikeuden päätöstä, mutta ilmoittaa myös jatkavansa Saksan kanssa keskustelua sodanaikaisista tapahtumista.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme