Mainos
Mainos

YK pelkää uusien tulvien uhkaavan Somaliaa

YK pelkää uusien vaikeiden tulvien uhkaavan Somaliaa tulevan sadekauden aikana. Somaliassa on kuollut jo yli 2000 ihmistä ja sadattuhannet ovat jääneet kodittomiksi tulvissa, jotka ovat koetelleet maata marraskuusta lähtien.

YK:n alaisen Maailman elintarvikeohjelman WFP:n mukaan maaliskuusta kesäkuuhun kestävän sadekauden aikana vettä tulee melko varmasti normaalia enemmän. Rankkojen sateiden vuoksi maanviljelijät, jotka hädin tuskin ovat ehtineet toipua edellisistä tulvista, ovat jälleen vaarassa menettää satonsa.

WFP:n asiantuntijat ennustavat, että noin 200 000 jokialueella asuvaa ihmistä kärsisi uusista tulvista.

Rankkasateet ovat takoneet Somalian eteläosaa marraskuusta lähtien. Sateet ovat saaneet joet tulvimaan yli äyräidensä ja useat kylät ovat jääneet veden alle.

WFP vetosi viime viikolla kaikkiin avustajamaihin, jotta järjestö saisi kokoon rahat ruoan kuljettamiseen tulva-alueille. Kaikkiaan rahaa tarvittaisiin 17 miljoonaa dollaria.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme