Mainos
Mainos

YK: Pohjois-Korean nälänhätä pahenee

Pohjois-Korean nälänhätä pahenee todennäköisesti entisestään ensi vuonna, sanoi YK:n kehitysjärjestön UNDP:n edustaja Christian Lemaire tänään Pekingissä.

-Pahin ei ole edes vielä alkanut, Pohjois-Koreassa työskentelevä Lemaire sanoi. Hänen mukaansa varsinkin kaupunkilaisväestöllä on edessään entistä kovempi vuosi, koska he eivät voi itse tuottaa elintarvikkeita.
-Varsinkin pienemmissä kaupungeissa katukuva on hiljainen; ihmiset ovat synkempiä ja heikompia kuin ennen. Ensi vuonna tilanne on todennäköisesti vaikeampi kuin koskaan, hän ennakoi.

Lemairen mukaan luonnonmullistukset ovat tuhonneet tänä vuonna noin 70 prosenttia maissisadosta. Maissi on riisin ohella Pohjois-Korean tärkein peruselintarvike. Lemaire kiisti samalla lehtitiedot, joiden mukaan huutava ruuan puute on johtanut Pohjois-Korean maaseudulla jopa kannibalismiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme