Mainos
Mainos

YK pohtii Irakin kriisiä

YK:n pääsihteeri Kofi Annan neuvottelee tänään turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenmaiden kanssa Irakin asetarkastuksista syntyneestä kriisistä. Tapaamisessa pohditaan myös pääsihteerin mahdollisuuksia laukaista jännittynyt tilanne matkustamalla Irakiin.

Turvallisuusneuvoston pysyvistä jäsenistä Yhdysvallat ja Britannia kannattavat sotilaallista iskua Irakiin, jos maa ei suostu YK:n vaatimiin asetarkastuksiin. Sen sijaan Venäjä, Kiina ja Ranska puoltavat diplomaattisia ponnisteluja kriisin ratkaisemiseksi. Egyptin presidentti Hosni Mubarak sanoi maanantaina julkaistussa haastattelussa, että pääsihteeri Kofi Annanin neuvottelumatka Irakiin on viimeinen keino löytää rauhanomainen ratkaisu Irakin ja YK:n väliseen kiistaan.

Financial Times -lehden haastattelussa Mubarak varoitti, että sotatoimet Irakia vastaan vaikeuttaisivat Lähi-idän tilannetta entisestään. Hänen mukaansa yleinen mielipide arabimaissa vastustaa jyrkästi Irakin vastaisia sotatoimia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme