Mainos
Mainos

YK-poliisit pois levottomasta Brckosta

Helikoptereiden saattelemat amerikkalaissotilaat kuljettivat viime yönä viimeiset kolme YK-joukkojen poliisia pois levottomasta Brckon kaupungista Bosniassa.

Väkijoukon piirittämä YK:n poliisiasema tyhjennettiin ja eri puolilla kaupunkia olevat poliisitarkkailijat vietiin turvaan jo eilen.

Naton Sfor-joukot ja YK-poliisit joutuivat eilen Brckossa ja useissa muissa Bosnian kaupungeissa vihaisten ihmisjoukkojen hyökkäyksen kohteeksi. Kansainvälisten joukkojen oli tarkoitus ehkäistä kovan linjan serbien ja maltillisten välisiä yhteenottoja.

Kaksi sotilasta loukkaantui välikohtauksessa, jonka aikana Sfor-joukot joutuivat ampumaan kyynelkaasua ja varoituslaukauksia kohti väkijoukkoa, joka oli aseistautunut kivin ja kepein. Väkijoukot myös hyökkäilivät poliiseja evakuoivia kulkuvälineitä vastaan.

Tilanne kuitenkin rauhoittui eilisiltaan mennessä. YK:n edustajan mukaan ainakin 25 YK-ajoneuvoa tuhoutui eilisissä levottomuuksissa. Brckoon oli komennettu kaikkiaan runsaat 250 YK-poliisia.

Yhdysvallat varoitti serbejä

Yhdysvallat varoitti Bosnian kovan linjan serbejä eilen sen jälkeen kun kaksi amerikkalaista Sfor-sotilasta oli loukkaantunut yhteenotossa serbimielenosoittajien kanssa.
-Emme suvaitse kummankaan osapuoleen väkivaltakiihotusta Sfor-joukkoja vastaan, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart Martha's Vineyard -saarella, missä presidentti Bill Clinton lomailee.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme