Mainos
Mainos

YK pyytää 72 miljoonaa euroa Malawin auttamiseen

Kolmannes Malawin väestöstä eli yli neljä miljoonaa ihmistä tarvitsee pikaisesti ruoka-apua. Avustusjärjestöt ovat moittineet kansainvälistä yhteisöä vitkastelusta avunannossa esimerkiksi länsiafrikkalaiselle Nigerille.

YK on esittänyt vetoomuksen Afrikan kaakkoisosassa sijaitsevan Malawin auttamiseksi. YK pyytää 72 miljoonaa euroa elintarvikkeiden toimittamiseksi Malawiin.

Kolmannes Malawin väestöstä eli yli neljä miljoonaa ihmistä tarvitsee pikaisesti ruoka-apua. Maassa on saatu pitkään jatkuneen kuivuuden takia huonoin sato vuosikymmeneen, kertoi YK:n tiedottaja Elizabeth Byrs tiistaina Genevessä.

Maissi on Malawin asukkaiden tärkein elintarvike, ja maissin tuotanto on nyt vain puolet siitä, mitä asukkaiden ruokkimiseen tarvitaan. Samalla maissin hinta on kaksinkertaistunut.

Avustusjärjestöt ovat moittineet kansainvälistä yhteisöä vitkastelusta avunannossa esimerkiksi länsiafrikkalaiselle Nigerille.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme