Mainos
Mainos

YK pyytää Indonesiaa luopumaan avustustyön rajoittamisesta

YK:n hätäavun koordinaattori Jan Egeland toivoo Indonesian luopuvan asettamistaan avustustyön aikarajoituksista.

YK on vedonnut Indonesiaan, jottei se asettaisi takarajaa maassa avustustyötä tekeville ulkomaisille joukoille. YK:n hätäavun koordinaattori Jan Egeland ilmaisi samalla huolensa siitä, että Indonesian viranomaiset saattavat pyrkiä rajoittamaan avustustyöntekijöiden liikkumista hyökyaaltokatastrofista pahoin kärsineellä Acehin alueella.

Indonesian varapresidentti Yusuf Kalla sanoi keskiviikkona, että hän haluaa kaikkien ulkomaisten sotilaiden lähtevän maasta viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Kallan mukaan hätätilanne on siihen mennessä ohi.

Egeland kuitenkin katsoi, että sotilaiden läsnäolo saattaa olla tarpeen avustustöiden ajan.

- Olen varma, että Indonesian hallitus on kanssani samaa mieltä siitä, että tärkeintä on pelastaa henkiä eikä asettaa aikarajoja, Egeland sanoi New Yorkista lähetetyssä videokonferenssissa.

Egeland arvioi silti, ettei maaliskuun takaraja aiheuttaisi suuria ongelmia avustustyölle. Hänen mukaansa tiet saadaan siihen mennessä raivattua avustuskuljetuksia varten.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme