Mainos
Mainos

YK pyytää lisää apua Afrikansarveen

Välitöntä apua tarvitsee alueella kaikkiaan kahdeksan miljoonaa ihmistä. YK:n pyytämistä avustuksista on tähän mennessä saatu kokoon vain viidennes.

Kuivuudesta kärsivät Afrikansarven maat kaipaavat kipeästi lisää apua. YK pyysi huhtikuussa yhteensä 340 miljoonan euron avustuksia, mutta siitä on tähän mennessä saatu kokoon vain viidennes. Maailmanjärjestön hätäavun koordinaattori Jan Egeland toivoo lisää rahaa erityisesti arabimailta.

Välitöntä apua tarvitsee alueella kaikkiaan kahdeksan miljoonaa ihmistä. Jos rahoitusta ei saada, humanitaarinen kriisi uhkaa jopa viittätoista miljoonaa ihmistä Etiopiassa, Eritreassa, Somaliassa, Djiboutissa ja Keniassa.

- Tilanne on erittäin kriittinen. Sadetta on tullut liian vähän ja liian myöhään, jotta kriisi voitaisiin välttää. Mutta riittävä rahoitus voi vielä estää katastrofin, Egeland sanoi kierrettyään alueen maita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme