Mainos
Mainos

YK: Raiskaukset tulisi tuomita sotarikoksina

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on huolestunut naisten kohtaamasta seksuaalisesta väkivallasta maailman konflikteissa. Raiskausta käytetään sodissa yhtenä aseena, toteaa YK.

YK:n järjestöt vaativat, että raiskaukset tulisi tuomita sotarikoksina. YK:n naisten oikeuksia puolustavan järjestön Unifemin ja YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan raiskausta käytetään aseena lukuisissa sodissa. Naisten ja tyttöjen vartaloista on tullut taistelukenttä.

Tästä huolimatta maailma on epäonnistunut käsittelemään raiskausta rikoksena. Periaatteessa 104 maata maailmassa on tuominnut raiskauksen rikoksena, mutta se ei järjestöjen mukaan näy käytännössä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon korosti kansainvälisen naistenpäivän tärkeyttä sanomalla, että väkivalta naisia ja tyttöjä kohtaan on jatkunut jokaisella mantereella, jokaisessa maassa ja kulttuurissa.

- Useimmissa yhteiskunnissa sellainen väkivalta kielletään. Kaikessa hiljaisuudessa se kuitenkin hyväksytään. Tämän takia kansainvälinen naistenpäivä on niin tärkeä, Ban Ki Moon sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme