Mainos
Mainos

YK: Ruanda värväsi Burundin pakolaisia sotilaiksi – joukossa lapsia

Ruanda on sotilaskouluttanut naapurimaasta Burundista saapuneita pakolaisia tavoitteena syöstä Burundin presidentti vallasta, sanoo YK-asiantuntijaryhmä.

Värvättyjen joukossa on ryhmän mukaan lapsia.

Kongolaisten asiantuntijoiden ryhmä on kertonut YK:n turvallisuusneuvostolle haastatelleensa 18:aa burundilaispakolaista, jotka kertoivat Ruandassa saamastaan sotilaskoulutuksesta.

Yhdysvaltalainen pakolaisjärjestö Refugees International raportoi viime kuussa, että burundilaisia miehiä ja poikia värvätään taistelijoiksi Ruandan pakolaisleireillä, ja että kieltäytyjiä uhkaillaan.

Burundin hallinto on toistuvasti syyttänyt Ruandaa hallintoa vastaan taistelevien kapinallisten tukemisesta. Ruanda on kiistänyt syytteet.

Burundin presidentti Pierre Nkurunziza valittiin viime heinäkuussa perustuslain vastaisesti kolmannelle kaudelle. Uudelleenvalinta johti armeijan vallankaappausyritykseen ja maa luisui väkivaltaisuuksiin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme