Mainos
Mainos

YK: Sairaalat täynnä Jaavan järistysalueella

Viikonloppuna sattuneen järistyksen kuolonuhrien määrä on noussut jälleen.

Sairaalat Jaavan maanjäristysalueella ovat YK:n mukaan tupaten täynnä. Lisäksi sairaaloilta puuttuu välineitä ja muita perustarvikkeita loukkaantuneiden hoitamiseksi.

Järistyksen kuolonuhrien määrä on jälleen noussut ja on nyt yli 6200. Loukkaantuneita on noin 46 000, heistä yli 33 000:lla on vakavia vammoja.

Alueella on 29 sairaalaa, jotka ovat hoitaneet yli 22 000 potilasta. Sairaaloista ovat hakeneet suojaa myös tuhannet kodittomiksi jääneet jaavalaiset.

- Suurin osa sairaaloista toimii, mutta ne ovat täpötäynnä. Joistakin perustarvikkeista on pulaa, mutta tilanne ei ole vielä kriittinen, kertoo Charlie Higgins.

Viikonvaihteessa sattunut järistys tuhosi tai vaurioitti yli 139 000 taloa. Osa eloonjääneistä vietti kuudennen päivän ulkona ilman suojaa. Avustustarvikkeiden kuljetukset ovat vaikeutuneet sateiden vuoksi. Syrjäisille alueille ruokaa kuljetetaan helikoptereilla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme