Mainos
Mainos

YK salli Irakin tuottaa öljyä

Irak alkoi tänään pumpata öljyä vientiä varten, maan öljyministeri Amer Rashid ilmoitti. Irak vaihtaa öljyn YK:n kanssa tekemänsä sopimuksensa mukaisesti elintarvikkeisiin ja lääkkeisiin.

YK:n pääsihteeri Kofi Annanin ilmoitettiin eilen hyväksyneen suunnitelman elintarvikkeiden ja lääkkeiden toimittamisesta Irakiin. Öljyministeri odottaa nyt YK:n hyväksyntää myös uudelle hinnoittelukäytännölle, Irakin uutistoimisto INA kertoi.

Öljyn hinta on pudonnut lokakuun 1995 tasolle, kun on odotettu, että Irakin öljyntuotanto käynnistyy uudelleen. Irakilla on lupa myydä öljyä 2 miljardin dollarin edestä puolessa vuodessa.

YK:n pääsihteerin hyväksymä suunnitelma sisältää yksityiskohtaisia määräyksiä avun jakamisesta. YK:n valvomia varoja on tarkoitus käyttää muun muassa Irakin asetarkastusten maksamiseen sekä korvausten suorittamiseen Kuwaitille Persianlahden sodan aikaisista vahingoista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme