Mainos
Mainos

YK selvittää ensimmäistä kertaa kidutusta Kiinassa

Kiinan hallitus on luvannut tehdä yhteistyötä maahan saapuneen ihmisoikeustutkijan kanssa. Viranomaisten mukaan hän voi myös haastatella kansalaisia yksityisesti.

YK:n ihmisoikeustutkija Manfred Nowak on saapunut Pekingiin selvittämään, esiintyykö Kiinassa kidutusta. Kiinan hallitus on vierailun alla vakuuttanut tekevänsä yhteistyötä Nowakin kanssa.

Nowak käy 12 päivää kestävän vierailunsa aikana myös Tiibetin pääkaupungissa Lhasassa, Urumqissa ja Yiningissä luoteisessa Xinjiangin maakunnassa sekä itäisen Shandongin maakunnan pääkaupungissa Jinanissa.

Nowak on ensimmäinen kidutustapauksia selvittävä YK:n erikoislähettiläs, joka vierailee Kiinassa. Kiinan viranomaiset ovat luvanneet, että Nowak voi haastatella keitä tahansa kansalaisia yksityisesti.

Kiinan viralliset viestimet raportoivat esimerkiksi vuonna 2003 yli 1500 ihmisoikeusloukkauksesta, joissa useimmissa tapauksissa oli kyse laittomasta pidätyksestä tai kidutuksesta.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme