Mainos
Mainos

YK: Srebrenican ruumiissa todisteita joukkosurmasta

YK:n tutkijoiden mukaan Srebrenican läheltä joukkohaudasta löydetyissä ruumiissa on todisteita siitä, että ihmiset ovat kuolleet joukkomurhan uhreina eivätkä taisteluissa, kuten Bosnian serbit ovat sanoneet.

Eloonjääneiden kertomukset viittaavat siihen, että Bosnian serbit surmasivat 3 000-8 000 muslimimiestä YK:n turva-alueeksi julistaman Srebrenican valtauksen yhteydessä vuosi sitten. Serbit ovat toistuvasti sanoneet, että kaikki Srebrenican läheltä löydetyt ruumiit ovat yhteenotoissa kuolleiden taistelijoiden ruumiita.

YK:n tutkijaryhmää johtava William Haglund sanoi eilen useiden todisteiden puhuvan serbien kertomusta vastaan. Kaikki Cerskan läheltä joukkohaudasta löydetyt ruumiit olivat siviilivaatteissa, ja joidenkin kädet oli sidottu selän taakse. Ruumiiden sijainti ja läheltä löydetyt hylsyt viittaavat siihen, että uhrit asetettiin riviin toiselle puolelle tietä ja ammuttiin toiselta puolelta, Haglund sanoi.

Ryhmä lähetettiin viime viikonloppuna itäiseen Bosniaan tutkimaan todisteita joukkomurhasta. Perjantaihin mennessä tutkijat olivat löytäneet Cerskan läheltä yli 60 ruumista.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme