Mainos
Mainos

YK: Syyrian väkivaltaisuuksissa kuollut lähes 3 000 ihmistä

Syyrian väkivaltaisuuksissa on kuollut jo yli 2900 ihmistä, arvioivat YK:n ihmisoikeusviranomaiset. Luku perustuu yksityiskohtaiseen nimilistaan, jossa eivät ole mukana kadonneet tai ne, joiden kohtalo on tuntematon.

Demokratiaa vaativat mielenosoitukset alkoivat Syyriassa maaliskuussa. Ulkomailla asuva syyrialaisaktivisti sanoi torstaina, että protestien alettua yli 30 000 ihmistä on pidätetty ja kouluja ja jalkapallokenttiä on muutettu pidätyskeskuksiksi.

-Joukkosurmat jatkuvat, Radwan Ziadeh kuvasi.

Mielenosoittajat vaativat presidentti Bashar al-Assadin eroa. Syyrian oppositiovoimat kokoontuvat viikonvaihteessa Tukholmaan pohtimaan keinoja presidentin kaatamiseen. Kokoukseen odotetaan saapuvan lähes sata osanottajaa.

Opposition pääryhmittymät sopivat viime sunnuntaina liittoutuvansa yhdeksi rintamaksi. Rintama yhdistää sekä Syyriassa että maan ulkopuolella toimivia ryhmiä.

(MTV3 - STT - Reuters - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme