Mainos
Mainos

YK-tarkkailijat pääsevät Kuubaan 20 vuoden jälkeen

Kuuba sulki YK:lta ovensa 1980-luvulla, kun maailmanjärjestö oli asettanut Kuuban erityistarkkailulistalleen.

Kuuba päästää ensi kertaa yli 20 vuoteen YK:n ihmisoikeustarkkailijat vierailemaan maassa. Asiasta kertoo tarkkailijaryhmään valittu asiantuntija.

- Kutsu on erittäin tervetullut. Se on merkki siitä, että Kuuba haluaa aloittaa vuoropuhelun YK.n ihmisoikeusneuvoston kanssa, sanoi sveitsiläinen sosiologi Jean Ziegler. Hän on erikoistunut ravintokysymyksiin.

Zieglerin mukaan viisihenkinen ryhmä vierailee Kuubassa 28.10-6.11. Matkan aikana heidän on määrä tavata kaikki maan avainhenkilöt, joskaan tarkoista yksityiskohdista ei vielä ole ehditty sopia.

Kuuba sulki ovensa YK:n ihmisoikeusväeltä 1980-luvun puolivälissä, kun maailmanjärjestö oli esittänyt sitä kohtaan toistuvaa kritiikkiä ja asettanut sen erityistarkkailulistalleen. Ihmisoikeusneuvosto kuitenkin poisti Kuuban listalta yhdessä Valko-Venäjän kanssa aiemmin tänä vuonna.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme