Mainos
Mainos

YK-tarkkailijoita vastaan hyökkäys Syyriassa

Syyriassa on hyökätty YK:n tarkkailijaryhmää vastaan. Jonkinlainen pommi räjähti YK:n autosaattueen edessä, kun ryhmä oli vierailemassa levottomassa Daraan kaupungissa.

Silminnäkijöiden mukaan kyseessä oli ilmeisesti tienvarsipommi, joka räjähti saattueeseen kuuluneen Syyrian armeijan ajoneuvon kohdalla. Tarkkailijoiden ajoneuvot olivat ohittaneet saman kohdan hetkeä aikaisemmin.

Iskussa haavoittui Syyrian television mukaan kahdeksan syyrialaista sotilasta. YK-saattueessa olivat mukana myös tarkkailijaryhmän norjalainen komentaja Robert Mood sekä operaation tiedottaja Neeraj Singh.

Syyrian rauhansuunnitelman laatinut YK:n erityislähettiläs Kofi Annan on varoittanut, että Syyria uhkaa luhistua sisällissotaan. Annanin mukaan hallituksen joukkojen väkivalta on tällä hetkellä varovaisempaa ainoastaan YK-tarkkailijoiden läsnäolon vuoksi.

Syyriassa on tällä hetkellä viitisenkymmentä YK-tarkkailijaa. Määrä on tarkoitus nostaa 300:aan kuun loppuun mennessä. Myös Suomi ottaa osaa operaatioon.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme