Mainos
Mainos

YK tuomitsee jordanialaislentäjän surman

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsee äärijärjestö Isisin tekemän jordanialaislentäjän surman.

Pääsihteeri kutsuu Isisiä ihmiselämästä piittaamattomaksi terroristijärjestöksi ja kehottaa hallituksia lisäämään ponnisteluaan terrorismia vastaan.

Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tuomitsi surman ja sanoi sen vahvistavan kansainvälisen yhteisön pyrkimyksiä Isisiä vastaan.

Kuningas Abdullah lyhensi vierailuaan Washingtonissa tapahtuman vuoksi. Kuningas kuitenkin tapasi presidentti Obaman ennen lähtöään.  

Jordanian hallitus vahvisti eilen, että äärijärjestö Isis on surmannut vankina pitämänsä jordanialaisen hävittäjälentäjän Maaz al-Kassasbehin.

Isis oli tätä ennen kertonut polttaneensa lentäjän elävältä ja julkaissut polttamista esittävän videon internetissä.

Isis otti al-Kassasbehin, 26, vangiksi Syyriassa jouluaattona. Al-Kassasbeh oli pommittamassa Isisin kohteita maan pohjoisosassa, kun hänen F-16-hävittäjänsä syöksyi maahan.

Jordanian valtiontelevision mukaan Isis tappoi lentäjän jo 3. tammikuuta ennen kuin tarjoutui vaihtamaan hänet ja japanilaisen toimittajan Jordaniassa kuolemantuomiota odottavaan jihadistinaiseen.  

Jordania on YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuva jäsen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme