Mainos
Mainos

YK: USA rikkoo kidutuksenvastaista sopimusta

YK:n kidutuksenvastainen komitea kehotti tänään Yhdysvaltoja luopumaan sähköiskujen käyttämisestä pidätettyjen ja vangittujen rauhoittamiseksi vankiloissa. Komitean asiantuntijoiden mukaan tuollainen käytäntö rikkoo kidutuksenvastaista sopimusta, jonka Yhdysvallat ratifioi vuonna 1994.

USA, lippu

Muina rikkeinä komitea totesi naispuolisten vankien seksuaalisen ahdistelun ja nuorten pitämisen aikuisten vankiloissa. Komitea oli huolissaan myös siitä, että poliisin on todettu toisinaan kohtelevan huonosti pidätettyjä. Yhdysvallat kiistää, että sen politiikkana olisi tarkoituksellisesti rikkoa sopimusta, mutta myöntää, että sitä ei noudateta täydellisesti. Yhdysvallat oli ensimmäistä kertaa arvioitavana komiteassa, joka tarkastelee sopimuksen toteuttamista niissä maissa, jotka ovat ratifioineet eli lopullisesti hyväksyneet sopimuksen. Noita maita on 119.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme