Mainos
Mainos

YK vaatii Gazaan tulitaukoa

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii Israelia ja Hamasia lopettamaan väkivaltaisuudet. Yksimielisessä lausunnossaan neuvosto vaatii kriisin purkamista ja paluuta vuoden 2012 tulitaukoon.   

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi on varoittanut Israelin ja Hamasin välisen konfliktin laajenemisen vaikutuksista siviiliväestöön. Sisin edustajan mukaan hallitus on ollut yhteydessä molempiin osapuoliin sen jälkeen, kun Sisi tapasi Lähi-idän erityislähettiläs Tony Blairin Kairossa.  

Egypti on ollut keskeisessä roolissa aiemmissa tulitaukoneuvotteluissa Hamasin ja Israelin välillä.  

Britannian ulkoministeri William Hague aikoo keskustella huomenna Yhdysvaltain, Saksan ja Ranskan ulkoministerien kanssa tulitauon aikaansaamisesta Gazaan. Keskusteluja käydään Wienissä, missä pääaiheena on Iranin ydinohjelma.  

Iranin ulkoministeri kritisoi tänään radiokanava NBC:n haastattelussa Yhdysvaltoja siitä, ettei se ole hillinnyt Israelin toimia.  

Gazan pommituksissa on lauantaina kuollut eri lähteiden mukaan noin 20-30 ihmistä. Viiden päivän aikana kuolleiden määrä on noussut noin 130:een.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme