Mainos
Mainos

YK vaatii: Norsunluurannikon ex-presidentin väistyttävä

YK kehottaa Norsunluurannikon ex-presidenttiä Laurent Gbagboa tunnustamaan viimein vaalitappionsa. Myös Yhdysvallat vetosi valtakamppailun osapuoliin, jotta ahdingossa olevat siviilit saisivat apua.

Vaalivoittaja Alassane Ouattaran joukot etenivät tänään Norsunluurannikolla kohti maan suurinta kaupunkia Abidjania. Hänen kannattajansa saivat haltuunsa myös maailman suurimman kaakaonvientisataman.

Ouattara voitti presidentinvaalit viime marraskuussa, mutta entinen presidentti Laurent Gbagbo kieltäytyi luopumasta vallasta. Vaalien jälkeen Norsunluurannikko on ajautunut lähelle täyttä sisällissotaa.

Ouattaran joukot kamppailevat nyt Abidjanin hallinnasta. Ne pääsivät myös San Pedron satamakaupunkiin. Asukkaat kertoivat, että satama ja kaikki tärkeät alueet olivat Ouattaran tukijoiden käsissä.

Ex-presidentti Gbagbon asemaa heikensi myös se, että hänen liittolaisensa, kenraali Philippe Mangou pyrkii maanpakoon. Hän haki perheensä kanssa suojaa Etelä-Afrikan suurlähettilään virka-asunnosta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme