Mainos
Mainos

YK vahvistaa: Rauhanturvaajia haavoittui Keski-Afrikassa

Keski-Afrikassa kuusi YK:n rauhanturvaajaa on haavoittunut, kun hyökkääjät avasivat tulen heitä kohtaan maan pääkaupungin Banguin lähellä.

Hyökkäys tehtiin siviilien suojelemiseen keskittyvää rauhanturvaajapartiota vastaan perjantaina. YK vahvisti hyökkäyksen myöhään illalla, mutta ei kertonut haavoittuneiden kansallisuuksia.  

Banguissa on tehty viime päivinä useita vastaavia hyökkäyksiä. Torstaina tehdyssä hyökkäyksessä kuoli pakistanilainen rauhanturvaaja. Lisäksi yhdeksän haavoittui.  

Keski-Afrikassa on myös suomalaisia rauhanturvaajia, jotka toimivat EU:n alaisissa Eufor-joukoissa. Myös suomalaisten leiri on ollut viime päivinä asemiesten tähtäimessä.  
20 hengen vahvuisen suomalaisjoukon vanhin, everstiluutnantti Kalle Seppälä kuvaili eilen STT:lle, että vaikka leirialueella on ollut levotonta, kaupungilla tilanne on melko rauhallinen.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme