Mainos
Mainos

YK vahvistaa Syyrian joukkojen vetäytyneen Libanonista

YK:n tarkkailijaryhmän mukaan Syyrian joukot ovat poissa Libanonista, mutta täyttä varmuutta Syyrian tiedustelupalvelun poistumisesta Libanonista ei ole.

YK:n tarkkailijaryhmä vahvistaa, että Syyria on vetänyt kaikki joukkonsa Libanonista turvallisuusneuvoston vaateiden mukaisesti, kertoo YK:n pääsihteeri Kofi Annan.

- Syyria on vetäytynyt ja Libanonin pitäisi olla valmis pitämään demokraattiset vaalit ilman ulkomaisten joukkojen läsnäoloa, Annan sanoi.

Tarkkailijaryhmä arvioi raportissaan kuitenkin, ettei se ole voinut aukotta varmistaa myös Syyrian tiedustelupalvelun poistuneen Libanonista. Tiedustelupalvelun lähtöä on ollut vaikea varmistaa toiminnan salaisen luonteen vuoksi, raportti sanoi.

Syyria oli luvannut joukkojensa lähtevän huhtikuun loppuun mennessä ja ilmoitti muutama päivää ennen määräajan umpeutumista vetäneensä kaikki sotilaansa Libanonista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 24.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme