Mainos
Mainos

YK varoittaa Darfurin katastrofin pahenemisesta

Levottomuudet voivat pahentua myös Sudanin naapurimaissa Tshadissa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

YK:n pakolaisjärjestö varoittaa "suunnattomasta katastrofista" Sudanin Darfurissa. UNHCR:n mukaan tarvitaan paikallisia kansainvälisiä toimia, jotta avustustyöntekijät voisivat auttaa väkivallan uhreja.

- Väkivallan keskellä kuolee edelleen satoja ihmisiä ja tuhansia pakotetaan lähtemään kodeistaan. Elleivät olot parane, olemme menossa kohti suunnatonta katastrofia, sanoo pakolaisjärjestön johtaja Antonio Guterres.

Guterresin mukaan levottomuudet voivat pahentua myös Sudanin naapurimaissa Tshadissa ja Keski-Afrikan tasavallassa. Tshadissa on 200 000 Darfurin pakolaista ja Keski-Afrikan tasavallassa lähes 50 000.

Sudanin hallitus on torjunut YK:n suunnitelman lähettää Darfuriin 20 000 sotilasta ja poliisia. Sudan vaatii myös Afrikan unionin 7 000:ta rauhanturvaajaa poistumaan, kun niiden toimikausi päättyy kuun lopussa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme