Mainos
Mainos

YK varoittaa Gaddafin laittomasta surmaamisesta

YK varoittaa Libyan johdosta syöstyn Muammar Gaddafin laittomasta surmaamisesta. YK:n ihmisoikeusvaltuutetun edustaja tähdentää sitä, että summittainen teloittaminen on laitonta myös sodan oloissa.

Libyan kapinalliset lupasivat keskiviikkona 1,2 miljoonan euron suuruisen palkkion Gaddafista elävänä tai kuolleena. Lisäksi kapinalliset lupasivat Gaddafin lähipiirille armahduksen, jos se toimittaa Gaddafin kapinallisille elävänä tai kuolleena.

YK on kehottanut kaikkia Libyan osapuolia välttämään kostotoimia muutenkin. Järjestön vetoomus tuli sen jälkeen, kun sekä kapinallisten että Gaddafin tukijoiden kerrottiin syyllistyneen summittaisiin teloituksiin ja muihin raakuuksiin.

-Kehotamme kaikkia, joilla on vastuullinen asema Libyassa, mukaan lukien maajoukkojen komentajat, pitämään huolta siitä, ettei rikoksia tai kostotoimia tapahdu, sanoi YK:n edustaja Rupert Colville.

YK on aiemmin arvioinut, että Libyan taisteluissa on tiettävästi syyllistytty sotarikoksiin tai rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Mirja Sipisen juttu (Kymmenen uutiset 26.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme