Mainos
Mainos

YK varoittaa nälänhädästä Somaliassa

Kuivuus on heikentänyt satoja ja aiheuttanut karjakuolemia, mutta tilanne voi huonontua myös turvallisuustilanteen vuoksi.

Somaliassa voi puhjeta vakava humanitaarinen kriisi vielä tänä vuonna, varoittaa YK. Huonon turvallisuustilanteen vuoksi sadot ovat vaarassa, mistä syystä 3,6 miljoonan ihmisen arvioidaan jäävän hätäavun varaan.

Viimevuotisen kuivuuden vuoksi vielä tälläkin hetkellä 1,8 miljoonaa somalialaista on avun varassa. YK:n arvion mukaan avuntarvitsijoiden määrä saattaa kaksinkertaistua. Tilanne on huono etenkin etelässä.

Kuivuus on heikentänyt satoja ja aiheuttanut karjakuolemia, mutta tilanne voi huonontua myös turvallisuustilanteen vuoksi. Somalia on lukkiutunut tilanteeseen, jossa islamistit hallitsevat pääkaupunkia ja suurinta osaa etelästä ja heikossa väliaikaisessa hallituksessa käydään sisäistä valtataistelua.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme