Mainos
Mainos

YK varoittaa tungoksesta Syyrian taivaalla

YK varoittaa, että Yhdysvaltain johtaman koalition ja Venäjän lentokoneiden toiminta yhtä aikaa Syyrian ilmatilassa voi johtaa vaaratilanteisiin.

YK antoi lausuntonsa sen jälkeen, kun Turkki syytti Venäjää ilmatilaloukkauksesta. Turkin mukaan Venäjän koneet ovat loukanneet Turkin ilmatilaa Syyrian rajan tuntumassa lauantaina ja sunnuntaina.

Venäjä on sanonut, että yksi sen lentokone käväisi Turkin ilmatilassa huonojen sääolosuhteiden takia.

YK:n edustajan Stephane Dujarricin mukaan tärkeintä olisi, että Syyrian kriisissä huomio suunnattaisiin uudelleen poliittisen ratkaisun etsimiseen.

– Tällä hetkellä Syyrian taivaalla operoi useita maita ja useita liittoumia, mikä on luonut hyvin vaarallisen ja herkän tilanteen kuten Turkin ilmatilaloukkauksista näemme, Dujarric sanoi.

Myös Nato on varoittanut, että Turkin ilmatilan loukkaamisten kaltaiset tilanteet aiheuttavat "erittäin vakavan vaaran" alueella. Turkilla on Nato-maista toiseksi suurin armeija.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot