Mainos
Mainos

YK varoittaa viivyttämästä ratkaisua Kosovosta

Kosovo-ratkaisun viivyttämisellä olisi kielteisiä seurauksia, varoittaa YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon. Hän on keskustellut Serbiaan kuuluvan Kosovon tilanteesta maakunnan presidentin Fatmir Sejdiun kanssa.

Ban toivoo, että YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyisi päätöslauselmaluonnoksen, joka jättäisi 120 päivää aikaa neuvotella ja ratkaista erimielisyydet Venäjän ja muiden länsivaltojen välillä. Hänen mukaansa uusilla viivytyksillä olisi kielteisiä vaikutuksia niin maakuntaan kuin laajemmallekin alueelle.

Turvallisuusneuvoston on odotettu äänestävän Kosovon tulevaisuudesta pian, mutta Venäjä on vastustanut Kosovon itsenäisyyttä ja vaatinut lisäneuvotteluja. Se on tukenut Serbiaa, joka ei halua luopua maakunnastaan.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sanoi eilen unionin voivan myöntyä lyhyeen viivytykseen. Myös Yhdysvallat on osoittanut joustamisen merkkejä, vaikka onkin vahvasti tukenut Kosovon itsenäistymistä.

Kosovo on sen sijaan vihjaillut julistautuvansa itsenäiseksi, jos kansainvälinen yhteisö ei pian edisty asiassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme