Mainos
Mainos

YK: Venäjän lupaama tulitauko ei riitä avun viemiseksi Aleppoon

Venäjän ilmoittama humanitaarinen tulitauko ei YK:n mukaan riitä avun saamiseksi perille Syyrian Aleppoon.  

Venäjä julisti torstaiksi Aleppoon kahdeksantuntisen tulitauon, joka alkaa aamukahdeksalta. YK on vaatinut kahden vuorokauden mittaisia viikoittaisia taukoja taisteluissa, jotta apua saadaan vietyä piiritettyyn Itä-Aleppoon. 

-Mikä tahansa tauko taisteluissa on tervetullut, mutta tarvitsemme pidemmän tauon avun saamiseksi perille, sanoo YK:n tiedottaja Stephane Dujarric

Sunnuntaiaamun jälkeen Itä-Aleppossa on tapettu vajaat 50 ihmistä, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Tänään ilmaiskut ovat tappaneet 13 siviiliä, joista 12 kuului samaan perheeseen.  

-Yhdeksän perheenjäsentä oli alaikäisiä, mukaan lukien 17-vuotias tyttö ja hänen vastasyntynyt lapsensa, sanoi järjestön johtaja Rami Abdel Rahman.  

Itä-Aleppoon kohdistuneissa ilmaiskuissa on järjestön mukaan kuollut kaikkiaan 430 ihmistä sen jälkeen kun hyökkäys alkoi syyskuun lopulla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme