Mainos
Mainos

YK vetoaa lisäavun saamiseksi Somaliaan

YK pyytää ulkomailta lisää apua Somaliaan, missä nälästä kärsivien määrä on kasvanut jyrkästi tänä vuonna. Järjestön mukaan Somaliassa on kasvava humanitaarinen kriisi. YK arvioi, että kiireellisen ruoka-avun tarpeessa on jo yli 3,2 miljoonaa somalialaista.

YK:n erityislähettiläs Abdul Aziz Arrubkan vetoaa erityisesti muslimimaihin, jotta nämä lisäisivät tukeaan taistelujen, kuivuuden ja huimasti kohonneiden ruuanhintojen kurjistamalle Somalialle.

Myös avun saaminen perille sitä tarvitseville on vaikeaa. Kapinallistaistelijat ovat tappaneet useita avustustyöntekijöitä viime kuukausina. Avun toimittamista vaikeuttavat myös merirosvot, joita Somalian rannikkovedet kuhisevat.

Ryöstelyn takia YK:n alainen elintarvikeohjelma WFP on joutunut vetoamaan ulkomaihin, jotta ne lähettäisivät sotalaivojaan turvaamaan avustuskuljetuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme