Mainos
Mainos

YK vetosi Pakistaniin pakolaisten puolesta

YK:n pakolaistyöntekijät vetosivat jälleen tänään Pakistaniin afganistanilaispakolaisten päästämiseksi maahan. Tilanne on erityisen tukala Chamanin rajanylityspaikalla, missä arviolta 15000 ihmistä odottaa taivasalla pääsyä Pakistaniin. Pakolaisjärjestö UNHCR on toimittanut ruokaa ja telttoja rajan pintaan.

Pakolaisten määrä on kasvanut viime päivinä Yhdysvaltain kiihdytettyjä iskujaan Afganistanin eteläosaan Kandaharin seudulle.

Tilanne rajanylityspaikalla kiristyi eilen, kun sadat ihmiset pyrkivät väkisin rajan yli. Kolme loukkaantui, kun Pakistanin rajavartijat ampuivat varoituslaukauksia.

Pakistan on ollut haluton avaamaan virallisesti rajaansa pakolaisjoukoille, koska maassa on ennestään suuria määriä afganistanilaisia.

Kabul säästyi ilmaiskulta

Afganistanin pääkaupunki Kabul säästyi viime yönä ilmaiskulta.

Kaupunkilaisten mukaan amerikkalaiskoneita ei näkynyt kaupungin yllä ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Yhdysvallat aloitti Taleban-liikkeen vastaisen sotilasoperaation 7. lokakuuta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme