Mainos
Mainos

Yksi kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Kairon yhteenotoissa

Kairossa yksi ihminen on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut Egyptin presidentin Mohamed Mursin kannattajien ja vastustajien välisissä yhteenotoissa.

Asiasta kertovat turvallisuuslähteet.

Parhaillaan Kairossa ja muualla maassa sadattuhannet mielenosoittajat vaativat presidentti Mursin eroa. Tänään on kulunut tasan vuosi siitä, kun Mursi nousi valtaan.

Kairon lisäksi oppositio on liikkeellä muun muassa Aleksandriassa, Port Saidissa ja presidentin kotikaupungissa Zagazigissa maan pohjoisosassa.

Kairossa Tahririn aukiolla useat tuhannet ihmiset heiluttivat Egyptin lippuja.

– Ihmiset haluavat hallituksen kaatuvan, väkijoukko huusi.

Opposition edustajat ovat vihaisia Mursia tukevalle Muslimiveljeskunnalle, jonka he katsovat kaapanneen vallankumouksen vaalien avulla ja monopolisoineen vallan ajaakseen läpi islamilaisen lain.

Jotkut ovat yksinkertaisesti saaneet tarpeekseen talouskriisistä.

– Tämä on toinen vallankumous ja Tahrir on vallankumouksen symboli, sanoi pohjoisesta Damiettan kaupungista Kairoon saapunut puuseppä.

Poliiseja ja sotilaita on koko maassa tärkeiden rakennusten läheisyydessä ja sairaalat ovat hälytysvalmiudessa mahdollisten väkivaltaisuuksien varalta.

Noin 10 000 Mursin tukijaa on kokoontunut Kairossa lähellä presidentinpalatsia olevan moskeijan läheisyyteen.

Presidentti itse on muualla.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme