Mainos
Mainos

Yksikään pakolainen ei ole tullut Venäjältä Norjaan neljään päivään

Torstai oli neljäs päivä peräkkäin, kun yhtäkään turvapaikanhakijaa ei saapunut rajan yli Norjaan Venäjältä. Venäjän puolella yhä harvempi odottaa pääsyä Kirkkoniemen vastaanottokeskukseen, norjalainen The Local -julkaisu kertoo.

Lokakuussa sadat pakolaiset saapuivat hotelliin Nikelin kaupungissa Venäjällä sijaitsevaan hotelliin, joka toimi paikalle tulevien kiintopisteenä. Tällä viikolla paikalla on enää muutamia perheitä, norjalaisen televisiokanavan toimittaja kertoi.

– Keskiviikkoyönä olin hotellissa, jota monet käyttävät viimeisenä pysähdyspaikkanaan ennen Norjan rajan ylittämistä. Muutamia viikkoja sitten käytävillä oli satoja ihmisiä. Nyt huoneissa on vain muutamia perheitä – noin 20-30 ihmistä, NRK:n toimittaja Bård Wormdal sanoi.

Wormdalin mukaan hotellissa olevat ihmiset olivat yrittäneet ylittää rajan useita kertoja, mutta kieltäytyivät antamasta periksi.

Maanantaina pohjoisnorjalaisen Finnmarkin-läänin poliisi alkoi soveltaa uusia tiukempia käytäntöjä rajan yli päästettävien henkilöiden suhteen. Tämä tarkoittaa sitä, että turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyspaperit tulevat norjan rajaviranomaisten nähtäväksi jo ennen kuin he lähtevät Venäjältä. Tämä tarkoittaa, että turvapaikanhakijat voidaan pysäyttää jo ennen kuin he pääsevät edes Norjaan asti.

–Jälleen kerran yksikään turvapaikanhakija ei ylittänyt Storskogin rajaa tänään, Itä-Finnmarkin poliisi ilmoitti torstai-iltana.

Nolla on hurja luku verrattuna aikaisempiin viikkoihin, sillä edellisviikolla rajan ylitti 492 turvapaikanhakijaa. Tätä aiemmalla viikolla määrä oli 1113.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme