Mainos
Mainos

Yksin saapuvia pakolaislapsia katoaa jäljettömiin Ruotsissa – kohtalo voi olla hirvittävä

Ruotsissa maahanmuuttovirasto varoittaa, että monia maahan yksin saapuvia pakolaislapsia katoaa ennen kuin heidät on ehditty rekisteröidä. Asiasta uutisoivat Expressen ja Aftonbladet.

Tuntemattomia henkilöitä on käynyt noutamassa lapsia ennen rekisteröintiä. Poliisin mukaan kyseessä on rikos.

Ei ole varmuutta siitä, ketkä käyvät lapsia noutamassa. Kyseessä sattavat olla lasten sukulaiset tai vapaaehtoiset, jotka ovat liikkeellä hyvää tarkoittaen. Poliisi pelkää kuitenkin myös pahempaa vaihtoehtoa.

– Tänne saapuu päivittäin paljon, jopa satoja lapsia, jotka tulevat Malmön keskusasemalle, siitä on tullut jonkinlainen keskus. Olemme huolissamme, että epärehelliset ihmiset kidnappaavat ja käyttävät näitä lapsia hyväksi ihmiskaupassa tai prostituutiossa. Koska kyseessä ovat lapset, he joutuvat helposti haavoittuvaiseen asemaan tai huijatuksi, Skånen poliisia edustava Eva-Gun Westford kommentoi Expressenille.

Westford kehoittaa, että ihmiset antaisivat viranomaisten hoitaa asian ja rekisteröidä saapuvat.

– Maassa laittomasti olevat eivät saa jäädä, mutta maahan jäämiseen tarvitaan lupa. Siksi ihmisten tulisi ottaa yhteyttä maahanmuuttovirastoon ja hakea turvapaikkaa. Jos sitä ei tehdä, maassa ollaan laittomasti.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme