Mainos
Mainos

Yleinen mielipide kääntymässä Clintonia vastaan

Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin suosio kansan keskuudessa on ensimmäistä kertaa laskenut alle 50 prosentin. Nyt vain 49 prosenttia uskoo hänen kyvykkyyteensä ja rehellisyyteensä virkatehtävässään. Vielä keskiviikkona kannatuslukemat näyttivät 56 prosenttia. Kyselyn teki ABC-televisioyhtiö, joka julkaisi uudet luvut eilen.

64 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että presidentin tulee erota, mikäli hän on ollut suhteessa Monica Lewinskyyn ja käskenyt tätä valehtelemaan. Hieman suurempi osa, 67 prosenttia, haluaa Clintonin astuvan sivuun, mikäli hän itse on antanut väärän valaehtoisen lausunnon kieltäessään suhteen.

41 prosenttia kansasta haluaisi presidentin jättävän virkansa, mikäli hän on ollut suhteessa 21-vuotiaaseen harjoittelijaan. Luku on noussut kuusi prosenttia keskiviikosta.

Yhä useampi amerikkalainen uskoi nyt myös Clintonin ahdistelleen kuvernööriaikoinaan Paula Jonesia. 38 prosenttia uskoi ahdisteluun, keskiviikkona luku oli kymmenen prosenttia pienempi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme