Mainos
Mainos

Yleislakko jatkuu Nigeriassa

Nigeriassa öljynhinnan korotuksesta alkaneet mellakat ovat jatkuneet.

Öljynhinnan korotusta vastustavan yleislakon myötä Nigerian pääkaupungissa Abujassa puhjenneissa poliisin ja mielenosoittajien välisissä yhteenotoissa kuoli silminnäkijöiden mukaan kahdeksan ihmistä.

Poliisi ampui kyynelkaasua muiden muassa neuvotteluihin kiirehtivien ammattiyhdistysjohtajien niskaan. Nigerian ammattiliittojen keskusjärjestön NLC:n puheenjohtaja Adams Oshiomhole moittikin poliisia rajuista otteista ja kertoi, että poliisin toimista on tehty tutkintapyyntö. Maanantaina hän ilmoitti, että lakkoa jatketaan, vaikka presidentti Olusegun Obasanjo on luvannut perustaa komitean tutkimaan kiisteltyjä öljynhinnan korotuksia.

Lakko on lamaannuttanut lähes kokonaan maailman kahdeksanneksi suurimman öljyntuottajamaan toiminnot, kun satamien, pankkien, kauppojen ja huoltoasemien työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan. Presidentti Obasanjo korotti öljynhintoja yli 50 prosenttia 20. kesäkuuta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme